Qui som
  Com comprar
  Els nostres cellers
  Collites i
  secrets del vi
  Exportació
  Veure Comanda
  Buscador 
936 99 99 25

Información general
info@delisite.com
Español
Català
English



Dins la composició del vi es troben una gran quantitat de substàncies les quals li proporcionen les seves qualitats d'aspecte, color, olor i sabor i que són les que diferencien la gran diversitat de vins existents.
Però a més a més de proporcionar les característiques organolèptiques de cada tipus de vi; alguns d'aquests components tenen unes qualitats especials des del punt de vista nutricional.

Des de l'antiguitat s'ha utilitzat el cep com a planta medicinal. Per exemple, les fulles i les llavors del fruit s'utilitzaven per a fer tisanes per prevenir la tuberculosi pulmonar i també com a protector vascular. Avui sabem que són rics en tanins i en L-arginina, un aminoàcid que es troba a les llavors del raïm i que tenen un efecte antioxidant i antihemolític. El consum apropiat d'antioxidants pot reduir el risc de desenvolupar hipercolesterolèmia i neoplàsies.

Així mateix, el vi conté vitamines B-1, B-2, B-6, C i E; llur acció és potenciada per els tanins, doncs al ser antioxidants fixen i utilitzen millor certes vitamines, entre elles la C. El mateix passa amb la vitamina E, molt important en la prevenció de l'arterioesclerosi coronària.

La revista The Lancet ha publicat un estudi sobre el descens de la mortalitat entre les persones que han patit un infart i beuen moderadament (de dos a sis gots de vi a la setmana).

"El vi és cardiovasculable per als homes més grans de quaranta anys i les dones més grans de cinquanta però fins a aquesta edat no s'ha comprovat un efecte beneficiós."

"El benefici del vi és més gran a les poblacions d'elevat risc cardiovascular. A la gent jove és superior el risc que el benefici."

Així doncs, recomanem un ús moderat del vi, sobretot del tint que és el que conté més quantitat de fibra cardiovasculable, amb un demostrat efecte hipocolesterolemiant.

Per moderació entenem no beure més de trenta grams d'alcohol diaris. Això ve a representar unes tres unitats d'alcohol diàries (una unitat és una cervesa o una copa de vi) en el home i dues per la dona.

Dra. Neus de Miguel
Especialista en Nutrició i Dietètica

 

 

Proceso de compra | Información general | Condiciones generales de la contratación.
© DELISITE. Todos los derechos reservados.