D. O. CAVA: LLOPART CAVA
D. O. CAVA: CASTELL D´AGE
D. O. CAMPO DE BORJA: BODEGAS ARAGONESAS
D. O. NAVARRA: ASENSIO VIÑEDOS Y BODEGAS
D. O. RIOJA (Rioja Alavesa): BODEGAS Y VIÑEDOS ZUAZO GASTÓN
D. O. PENEDÈS: CASTELL D´AGE
D. O. PRIEGO DE CÓRDOBA: COOPERATIVA VIRGEN DEL CASTILLO
D. O. RIBERA DEL DUERO: BODEGAS ARCO DE CURIEL
D. O. RIOJA (Rioja Alavesa): BODEGAS AGRÍCOLA LABASTIDA
D. O. TARRAGONA: CELLER VINYA JANINE
D. O. CARIÑENA: BODEGA SEÑORÍO DE AYLÉS
TIERRA DE CASTILLA Y LEÓN: BODEGAS GARMENDIA
D. O. RUEDA: BODEGA HERMANOS DEL VILLAR
LLOPART CAVA (D. O. CAVA)
Segons acredita un document redactat en llatí i datat l'any 1385, un antecessor de la família LLOPART, Bernardus LEOPARDI,
reb la concessió d'unes vinyes situades a l'actual heretat can Llopart de Subirats.
Al llarg dels següents segles, la família Llopart va compaginar el conreu dels productes tradicionals de l'agricultura mediterrània.
A finals del segle XVIII, els Llopart varen decidir consagrar-se, de manera exclusiva, a la vitivinicultura.
La secular dedicació al conreu de les vinyes i l'obtenció i criança de vins culmina, després d'intenses experimentacions,
amb l'elaboració, el 1887, de les primeres ampolles de CAVA LLOPART, als antics cellers de la masia.
A la primitiva etiqueta del cava Llopart, hi apareixia una artítistica litografia, impresa mitjançant la tècnica de la pedra
litogràfica, que representa una panoràmica de l'heretat can Llopart de Subirats, amb la masia, les vinyes i els voltants. Aquest històric i
original gravat continua essent el distintiu que certifica el singular origen de cada ampolla de cava LLOPART.
La família Llopart sempre s'ha distingit per mantenir un perfecte equilibri entre la incorporació de les modernes tecnologies
enològiques i el més profund respecte a les tradicions vinícoles ancestrals.

CASTELL D´AGE (D. O. PENEDÈS Y D. O. CAVA)
Castell d'Age és un heretat vitivinícola de caràcter familiar establert a La Beguda Baixa, al cor de l'Alt Penedès. La seva vocació en el conreu de vinyes va impulsar que l'any 1979 es replanteixin a la finca de Can Pere Valls un clon de cabernet sauvignon procedent de la Universitat de Davis (California), essent aquesta una de les vinyes pioneres de cabernet sauvignon a el Penedès.
A partir d'aquest moment, Castell d'Age va seguir la cultura vinícola mediterrània, sana i rica en contrastos, buscant sempre els elements d'integració més significatius, recolçant-se en una sola i senzilla reflexió: el vi neix del cep, l'aigua, la terra... en un entorn climàtic que favoreix la seva maduració.
Avui, Castell d'Age és ja una realitat que interpreta el repte personal creat per l'Anne Marie Comtesse. La seva sensibilitat i la seva peculiar visió de futur fa que, collita a collita, els vins de Castell d'Age participin d'aquesta secreta complicitat entre la ciència i el plaer.
És per això que aquest celler es va marcar una filosofia pròpia d'actuació: concebre i personalitzar els seus vins des de la vinya, on el procés d'elaboració comença amb el primer dia del calendari agrícola. Han estat alguns anys d'investigació per a localitzar les zones més adients pel desenvolupament de cadascuna de les varietats viníferes seleccionades per Castell d'Age. En definitiva, és una forma d'actuar que dóna exemple per ella mateixa de la filosofia i el compromís de qualitat de Castell d'Age amb els seus vins.
El celler està situat en una reformada casa del segle XVIII, típica masia del Penedès, que ha fet un procés de renovació i transformació constant des dels seus començaments, amb la finalitat d'elaborar i criar els seus millors vins a la pròpia finca.
Combinant la millor tradició amb la necessària modernitat de les seves instalacions, la nova trajectòria de Castell d'Age s'avantposa a l'inèrcia tradicional del Penedès, aplicant racionalment una filosofia dirigida a l'elaboració especialitzada de vins negres de criança i reserves, pel que actualment dispossa d'un parc dinàmic de 350 barriques seleccionades de roure francès i americà, amb una reposició cada any del 20%.

BODEGAS ARAGONESAS (D. O. CAMPO DE BORJA)
L'èxit dels seus vins no és cap casualitat. La reestructuració
i en molts casos la preservació de les seves vinyes els permet obtenir, a més d'una de
les millors garnatxes del mercat, els millors mosts per a aconseguir unes vinificacions de qualitat
contrastada. El seguiment del creixement, sanitat i calendari de veremes garantitzen la qualitat del
raïm i la seva recollida al moment exacte de maduració.
És tan destacable el treball dels seus enòlegs i tècnics, com
el dels seus viticultors. Centenars de persones que cada dia apliquen amb cura i rigor les atencions
específiques per a que les seves vinyes extreguin de la terra el millor d'ella mateixa.
Les seves instal·lacions ocupen una superfície total de 7.500 m2 i
d'elles cal esmentar, a més d'un immens celler de criança, un tren d'embotellament amb
capacitat de 6.000 ampolles/hora i dipòsits d'acer inoxidable amb una capacitat total de
1.500.000 litres, que els permet embotellar entre 7 i 8 milions d'ampolles anuals.
Però, amb tot, el seu principal actiu és la vinya i, de manera
especial, les seves garnatxes, possiblement úniques al món per la seva antiguitat i
nombre de ceps.

ASENSIO
VIÑEDOS Y BODEGAS (D. O. NAVARRA)
Situada a Sesma (Navarra), la família Asensio va crear aquest celler l'any 1994 partint de vinyes pròpies i amb un únic objectiu: elaborar vins de qualitat treient al mercat només vins de Criança, Reserva i Gran Reserva.
L'any 1999, va instalar els més moderns sistemes de vinificació amb control automàtic de temperatura.
Disposen de 72 Ha. de vinyes pròpies, repartides entre Cabernet Sauvignon, Merlot i Tempranillo; totes elles conreades amb especial atenció segons els mètodes tradicionals de la zona.
Desprès de l'acurada criança a les millors barriques de roure francès i americà, tots els vins passen un temps d'afinament al celler que varia entre els dos i cinc anys.
BODEGAS Y VIÑEDOS ZUAZO GASTÓN (D.O. RIOJA - Rioja Alavesa)
A la Rioja Alavesa, l'afecció a la terra segueix éssent un
dels seus grans orgulls. Terres, vinyes, herències que perduren de generació en
generació i que entreguen un preciós fruit que avis, pares i fills han preparat i
cuidat fins a la seva finalitat: el vi. Vi que sembla, per la seva excepcional qualitat, una elaboració
esmerada amb la tecnologia més avançada, però amb els ulls posats sobre la
sabiduria popular de centenars d'anys.
Els seus vins s'obtenen per despalillat i, passat un temps al dipòsit
(on es realitza la fermentació a temperatura controlada), es filtra i es selecciona per
qualitats, d'on passarà a ampolla o a la fase de criança.
Tots els seus vins s'obtenen de les 50 hectàries pròpies que la
família posseeix a la zona d'Oyón. Vinyes de diferents edats on Graciano, Mazuelo i
sobretot Tempranillo són varietats dominants. El rendiment de les seves plantacions és
de 400 Kg per hectària, ja que els permet un control de la qualitat del raïm abans i
després de la verema.

COOPERATIVA VIRGEN DEL CASTILLO (D. O. PRIEGO DE CÓRDOBA)
La cooperativa Virgen del Castillo, situada a la localitat de Carcabuey (Córdoba), és una empresa amb mig segle (fundada a l'1953) d'experiència en l'elaboració i comercialització de l'oli d'oliva verge, essent al voltant de dos mil socis oliverers.
La part més gran de l'oliveda, de la qual surt l'oli, està immersa en el Parque Natural de las Sierras Subbéticas, i una bona part de la seva producció està a més protegida per la Denominació d'Origen, amb els controls de qualitat que això comporta.
Aquesta cooperativa té una filosofia molt ferma per determinar el grau de qualitat dels seus productes: "Hom no pot influir en el sabor, l'olor ni el color de l'oli, tan sols pot conservar, amb esmerat procés de producció, el que la natura ha creat".

BODEGAS ARCO DE CURIEL (D. O. RIBERA
DEL DUERO)
Les vinyes estan situades al "Pago del Pinar" a la vora del riu Duero, al terme
municipal de Bocos de Duero. El celler disposa a l'actualitat de 38 hectàries de vinyes
pròpies, totes elles de la varietat Tempranillo. Formades en espatllera i orientades per a rebre
la màxima lluminositat del sol. Els sòls de sorra amb grava, ben drenats, es combinen
amb una alçada d'uns 725 metres en lleuger pendent. Una sèrie de característiques
que aporten al raïm la capacitat de completar el seu cicle de maduració sobradament, un
aspecte que marca la diferència i es nota al caràcter afruitat del vins.
El celler fou fundat l'any 1998 a Curiel de Duero (Valladolid) pertanyent a la
denominació d'origen Ribera del Duero. El nom de "Bodegas Arco de Curiel" prové del "Arco de la Magdalena"
que es troba al costat del celler. La seva història es remunta al segle XII. Tres ordres de muralla
comformaven el recinte defensiu del castell, amb quatre portes d'entrada que de tant en tant s'entreobrien,
una d'elles és aquest preciós i únic arc que encara es conserva a la vila. El celler
està equipat amb la tecnologia més moderna, com el control tèrmic en els
dipòsits d'acer inoxidable de la planta de fermentació. Però la tecnologia d'alt nivell
no substitueix la necessària tradició artesana. Les barriques són de roure americà
i francès i reposen a les naus subterrànies junt al dormitori d'ampolles, on es beneficien de
la frescor, la foscor i la tranquilitat necessàries per a l'obtenció dels grans vins.
La verema és totalment manual. Es realitza en caixes de 20 kilos, assegurant
que el fruit arribi a la bodega amb la pel·lícula de la pellofa sencera i evitant així
qualsevol tipus de deteriorament anticipat del fruit. Els controls de maduració del raïm
condicionen el moment òptim de la verema, que es realitza de forma esglaonada. Tots el vins que
s'elaboren al celler són negres, llur segell de distinció ve marcat pel seu acurat
procés de criança, fruit d'un meticulós treball des de la vinya fins l'ampolla
i posterior comercialització.

BODEGAS AGRÍCOLA LABASTIDA (D.O. RIOJA - Rioja Alavesa)
Aquest celler familiar està situat al barri jueu de la localitat de LABASTIDA (ÁLAVA).
El celler està format per quatre cases, dues d'elles de les més antigues del poble, sota elles hi ha una curiosa xarxa de coves que datan
del any 1.200. Essent així la millor estança pels vins de l'any que reposen en dipòsits de formigó i per un millor envelliment pels seus grans
criances; sense canvis de temperatura, ni sorolls i mantenint-se durant tot l'any el mateix grau d'humitat.
Els seus avantpassats s'han dedicat a la viticultura, i l'actual generació va donar el salt fa 10 anys per a convertir-se en
viticultors i elaboradors (vitivinicultors), des de les seves pròpies vinyes situades al voltant de la jurisdicció de Labastida
i amb unes produccions que intenten no superar els 6.000 kilos per hectària. Tenen 20 hectàries de vinyes en producció, repartides
en les principals varietats de la zona: Tempranillo 60 %, Garnatxa 15 %, Viura 10 %, Garnatxa Blanca 5 %, Malvasia 5 % i Graciano 5%.

CELLER VINYA JANINE (D. O. TARRAGONA)
El celler VINYA JANINE produeix, elabora, embotella i comercialitza els seus propis vins. Amb una producció
limitada, els seus vins són la suma de la tasca tradicional i la moderna tècnica enològica,
aplicada a un producte natural que s'obtén de vinyes pròpies, conreades a una zona
molt específica, dins de la Denominació d'Origen "Tarragona". Per les
característiques físiques i climàtiques de la zona, li donen a aquest producte
artesanal, un caràcter personal i únic.

BODEGA SEÑORÍO DE AYLÉS (D. O. CARIÑENA)
Aquest celler és un lloc obert al viatger, una casa on el vi
compleix amb la costum d'obsequiar-lo. En aquestes terres, al peu del Monte de San Pablo, cumplimenten les
obligades tasques de l'amfitrió. Els seus vins aporten alegria a la jornada del visitant en
la tradició d'obrir les portes a l'amic des de la capritxosa falla on s'ubica Señorío
de Aylés i els impressionants abismes rocosos, fruit de les calisses per les aigües de la
Huerva i la pròpia rambla de la ribera.
L'estil arquitectònic de marcat caràcter aragonès impregna
tots els racons del celler, junt amb nombrosos útils antics empleats per a l'elaboració
de vins. Però la tradició dóna pas a la tecnologia moderna, amb la qual cosa
Señorío de Aylés posa en pràctica la seva personal visió de vinificar i
elaborar vins de qualitat. D'altra banda, la tranquilitat domina a la nau de criança, on
es troben barriques de fusta nove de roure francès i americà.
A Seño´rio de Aylés existeixen 70 hectàries de les
més nobles varietats de vinya pròpia: merlot, tempranillo, cabernet-sauvignon y
garnatxa. El raïms són recollits en el moment oportú i són transportats
en menys de deu minuts des del cep fins el celler d'elaboració. La seva tasca és
metèdica, a la recerca de la perfecció del seu producte, amb la finalitat
d'aconseguir extraordinaris vins negres diferenciats i amb caràcter propi.

BODEGAS GARMENDIA (TIERRA DE CASTILLA Y LEÓN)
La història de Bodega y Viñedos Garmendia neix l'any 1991, quan en
arribar a la finca Santa Rosalía, es varen trobar amb un antic celler del segle XVIII, el qual
els animà a intentar recuperar les antigues vinyes de la finca i així tractar de
mantenir l'antiga tradició vitícola de la zona. Es basen en el model de chateau, o de
"Vinos de Pago"; amb les vinyes rodejant el celler, una producció de raïm propi, limitat
y controlat, i una acurada elaboració dels seus vins basant-se en la tradició però
aplicant les modernes tecnologies vitícoles.
Any rere any, des del 1991, han anat plantant les vinyes que avui tenen,
majoritàriament de la varietat Tempranillo, però que han anat complementant amb d'altres,
com Garnatxa, Merlot i Graciano en el cas de les varietats negres, i amb Viura i Verdejo, en el cas
de les varietats blanques. Per a ontenir la màxima qualitat limiten les seves produccions a
una mitjana de 4.000-5.000 kg de raïm per hectària, que varien en funció de les
condicions climàtiques de cada any, de la varietat del raïm i del sòl de cada
parcel·la.

BODEGA HERMANOS DEL VILLAR (D.O. RUEDA)
La Bodega Hermanos del Villar es fundà l'any 1995 com una empresa
familiar amb l'objectiu d'elaborar vins de màxima qualitat a la zona de Rueda. La
filosofia del celler passa per oferir el millor que poden donar la terra i la seva gent,
transformant la seva essència en vi.
Actualment, el celler posseeix prop de 100 hectàries de vinyes localizades
en les millors parcel·les de Rueda, i plantades amb les nobles varietats Verdejo, Sauvignon Blanc i
Tempranillo. Les instal·lacions del celler estan situades en un antic edifici del segle XVII,
que conserva tot el sabor tradicional de l'arquitectura popular. En aquest lloc, carregat d'història,
troba el seu espai la maquinària d'última tecnologia necessària per a elaborar
els seus vins. Sota aquest edifici, i a més de 20 metres de profunditat, hi ha les encisadores
coves on es troben la sala de barriques i el dormitori d'ampolles, aclimatats de forma natural.
